dimarts, 28 de maig del 2013

Lliurament del II Guardó "El Poblet" a Vicent Alonso


Vicent Alonso amb el II guardó "El Poblet" (Fotos: Andreu García)
                  El passat dissabte, el Grup de Danses "El Poblet" va atorgar al teatre "Capitolio" de Godella, el II Guardó que duu el nom del col·lectiu a Vicent Alonso. Amb aquesta distinció, que van crear l'any passat, volen distingir un personatge o entitat del poble, per la seua tasca dins del món de les arts, les ciències, o de la Cultura, en general. El primer guardó va ser concedit per l'entitat que presideix Josep Aparicio "Apa", al Taller d'Història Local, i enguany han decidit fer un reconeixement públic a la figura de Vicent Alonso, per la seua obra literària (Poesia, assaig, crítica, articles d'opinió, etc.), així com per la seua dedicació a l'ensenyament, com a professor a la Universitat de València, en la Facultat de Filologia, i per la seua tasca d'agitador cultural, sense oblidar la gran qualitat humana que atresora, i que he pogut comprovar en la meua relació personal amb ell, arran de la publicació del meu llibre de poemes, del que Vicent és l'autor del pròleg.

Llegint el poema "Arbre" del llibre de Vicent "En l'aspre vent del nou món"

         L'acte va consistir en una lectura de poemes de l'autor guardonat a càrrec d'uns quants amics, entre els que em trobava, i diferents pinzellades biogràfiques a càrrec d'Eduard Marco, que es va encarregar de coordinar la part literària de l'acte. Vaig coincidir amb el Manolo Miralles, membre del grup Al Tall, que també va llegir un poema del Vicent, i a qui no tenia el plaer de conèixer personalment. I, com no podia ser d'una altra manera, tractant-se del Grup de Danses, hi hagué entre
lectura i lectura, actuacions del grup, amb cants i balls diversos, entre els que no faltaren albaes dedicades al Vicent. 

El Grup de Danses "El Poblet" en plena acció...

        Ja per finalitzar va ser lliurat el guardó, que consisteix en una litografia que representa un arbre amb les seues arrels, amb una emotiva dedicatòria dirigida al Vicent. Aleshores, va pujar a l'escenari i després d'agrair al Grup de Danses la distinció de la que havia estat objecte, i a tots els presents la seua presència, va llegir uns quants poemes dels darrers que ha fet (encara són inèdits), i que estan basats en alguns quadres de Pinazo.

Tots els que participàrem a l'acte, a la finalització del mateix

        Després va haver a la recepció del teatre un vi d'honor, gentilesa del Grup de Danses "El Poblet", i uns quants dels que havíem participat a l'acte ens acomboiaren per anar-se'n a sopar tots junts, Com tots els restaurants del poble eren plens (i això que hi ha crisi) al remat anàrem al Casino de Massarrojos, on sopàrem la mar de bé per un mòdic preu, i després férem una raonada d'aquelles que paguen la pena.

Al sopar de després, amb Pepito (Apa), Teresa i Manolo Miralles (Foto meua)

        Pròximament faré una crònica una miqueta més extensa a la meua secció "Al Sud del Gran Riu..." de la revista digital "Lo Càntich", on de tant en tant col·labore.

La "faixeta" de rnbonet de la pròxima crònica

***

1 comentari:

  1. Felicitats, Francesc, per aquest acte de reconeiexent a Vicent Alonso que vàreu organitzar i gaudir a Godella.

    Una forta abraçada,

    empar

    ResponElimina