dissabte, 11 de maig de 2013

Retalls de primavera


Concert en homenatge a Guillem Agulló, 20 anys després del seu assassinat (fotos meues)

         Ha arribat la primavera amb una força que tot ho accelera. Fins i tot, la cadència rítmica de les entrades d'aquest bloc. Encara no ha passat un mes de l'estació que tant ens trasbalsa als poetes, i ja s'han quedat al tinter tres esdeveniments, que de cap de les maneres vull que resten ofegats al calaix dels forats del gruyère:

IV MOSTRA DE POESIA D'ALCANAR:

Llegint els meus poemes a la IV Mostra d'Alcanar
         El dissabte, 23 de març, quan acabàvem d'estrenar la primavera, i coincidint alhora amb els actes del Dia Mundial de la Poesia, vaig anar a la IV Mostra Oberta de Poesia d'Alcanar, acompanyat del meu amic Rafa Herguido i de l'escriptor Francesc Mompó, que s'hi va apuntar a l'excursió.

         Allí, el mateix que l'any passat, vaig llegir uns poemes, i després anàrem a dinar a les Cases d'Alcanar, amb el Fede Cortés (llàstima de la baixa a última hora del Jordi Pijoan). Com no podia ser d'una altra manera (no vas a anar a les Cases per menjar "carnsalà"...), gaudírem d'un esplèndid suquet de peix i d'un arròs amb llamàntol, per xuclar-se el dits, tot ben regat amb una selecció de bruts ben fresquets, com manen tots els cànons...

Amb el Rafa, Francesc Mompó i Fede Cortés a Les Cases d'Alcanar

HOMENATGE A GUILLEM AGULLÓ:

         El passat dissabte 13 d'abril, va tenir lloc a Burjassot una jornada d'homenatge a Guillem Agulló, quan es celebrava el 20 aniversari de la seua mort a Montanejos, un assassinat perpetrat per un grup de feixistes, que ha restat impune, com tantes altres injustícies que l'Estat compta al seu favor. Allí vaig coincidir amb el Francesc Mompó, de nou, que estava acompanyat del cantautor Carles Pastor, i dels seus músics. Acabaven d'interpretar a l'escenari el poema  "A Guillem Agulló...", que va escriure el Francesc i que va musicar el Carles. Ací el podeu escoltar:

  

         Aleshores, se n'anàrem a sopar a un restaurant argentí que hi ha a Burjassot, una mica allunyat del centre, on es celebrava el concert-homenatge, amb actuacions de Obrint Pas, Feliu Ventura i el grup Atzembla. Després del sopar, tornàrem a la Plaça de l'Ajuntament, on acabàrem la vetllada. Em va agradar molt conèixer el Carles Pastor, que ha musicat molts poetes valencians. A veure si s'anima amb un poema meu... A la plaça també vaig saludar el Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot, i alguns polítics que havien acudit a l'acte (David Fernàndez, diputat del Parlament de Catalunya per les CUP i Enric Morera, síndic de Compromís).

Amb el cantautor Carles Pastor
EXPOSICIÓ SOBRE ESTELLÉS A BURJASSOT:

         El dissabte passat, dia 4 de maig, vaig anar a visitar l'exposició "Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances", que sota els auspicis de l'AVL en l'any Estellés, que tanmateix no ha volgut proclamar el govern valencià (supose que per mala consciència, després de tots els gests de menyspreu...), s'oferia al públic al Centre Cultural "El Tívoli" de Burjassot, que compta amb una sala per a aquests esdeveniments. I quin millor que un homenatge a un dels seus fills més insignes.

         Vaig estar completament sol en la visita, doncs es donava la circumstància de que era el darrer dia, i vaig gaudir de la gran quantitat de documents (llibres, manuscrits, discs, cartells, etc.) que hi havia. També fotografies del poeta amb personatges de tota mena, la seua màquina d'escriure Olivetti, la seua estilogràfica Montblanc, i també d'algunes pantalles, on es podia seguir la lectura dels seus poemes per diversos rapsodes. 

         Una exposició molt completa, com ho va ser la crònica que el meu amic pakiu va fer arran de la seua visita al Centre del Carme de la ciutat de València, que és on es va inaugurar aquesta exposició itinerant.

         Ací podeu llegir la seua crònica:


         I ací podeu veure les fotos:


*** 

1 comentari:

 1. Ahí et vull veure:
  Constant i poeta a Alcanar
  Gaudint dels amics a Les Cases
  No oblidant a Burjassot
  Repassant la història amb el teu mestre Estellés.
  A veure si el Carles s'anima.
  Salut

  ResponSuprimeix