diumenge, 26 d’agost del 2012

Les festes del meu poble


La "mascletà" de Sant Antoni al Carrer Ample (foto d'Elisa Pont)


            El passat divendres 24 d'agost, dia de Sant Bertomeu, que és el patró del meu poble, van acabar les festes patronals que any rere any es celebren ací a Godella, un poble de l'Horta que com molts pobles pateixen el handicap de que molts dels seus habitants encara romanen de vacances. Malgrat això, l'assistència als actes religiosos, lúdics i tradicionals, és massiva. Fins i tot els bous al carrer, que mai al poble han estat massa seguits per la gent d'ací, des de fa alguns anys compten amb una nombrosa parròquia de seguidors vinguts de tots els indrets de la contornada, i cal lamentar que aquest espectacle, del que personalment no sóc gens partidari, s'ha cobrat enguany la vida d'un jove de divuit anys, i van...

            Com he dit, les festes del poble van tenir la cloenda anit, amb un dels espectacles que més atrauen el públic. Es tracta del castell de focs artificials que es realitza a l'horta, i que es pot contemplar i admirar de forma privilegiada al Parc del Molí, i encara que anit el vent no va bufar a favor, com diu el darrer vers d'aquell poema meu "El castell" (ACÍ EL PODEU LLEGIR), es va poder veure el mestratge de Vicent Caballer en aquest tipus de focs, el mateix que havia demostrat a les mascletaes (sobretot a la del Carrer Ample):




            Bé, i ara per destacar el que més m'ha agradat de les festes patronals, ací teniu una mostra gràfica. Cal dir que enguany no vaig tenir cap participació, ja que les activitats culturals han estat deixades una mica de costat per les retallades, el que sembla mentida, doncs és el més econòmic que els pot eixir, ja que gairebé tots ho fem "per amor a l'art":


La "mascletà" dels fadrins i les fadrines al Carrer Major
"Nit d'albaes" (Josemi, el versador en acció).



Josep Aparicio "Apa", el més gran artista del nostre poble.



Un artista ("Apa") aplaudint a un altre artista, el pirotècinc Vicent Caballer.


La "Casa del Sant" de Sant Antoni al Carrer Ample.

La "filà" de l'Ajuntament.

El vaixell dels Mamelucs, que enguany ostentaven la capitania mora.

La capitana dels Mamelucs (la meua filla Núria).

Una altra imatge de la capitana, amb la nostra taula al fons...

La Banda de Benigànim

La processó amb "l'anda" de Sant Sebastià, l'autèntic patró del poble...

La Verge del Rosari amb les seues clavariesses, que fan tan de goig...




***



               Amb el meu amic  Ximo al nostre carrer...











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada