dissabte, 30 de juny del 2012

Presentacions de llibres al meu poble


Cartell de la presentació del Querns nº 5

            Repassant els darrers esdeveniments culturals als que he assistit ací al poble, me n'adone de que a les darreres setmanes es van fer dues presentacions de llibres, cosa poc habitual en aquestes contrades i que fins i tot caldria celebrar amb traques i volteigs de campanes...

            El primer va tenir lloc el passat 14 de juny, a càrrec de l'escriptor Ferran Torrent, i presentat per la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco, amb el seu president Pere Mayor, i també per la regidora d'Educació del nostre poble Eva Sanchis. L'escriptor de Sedaví ens va parlar de la seua darrera novel·la "Ombres en la nit", mentre es disputava el partit de l'Eurocopa Espanya-Irlanda, i ens va explicar les seues manies com a escriptor, el seu projecte de novel·la sobre la crisi, i moltes altres històries, mentre s'escoltaven els crits dels "forofos" que cantaven cada ocasió de gol de "la roja"... Va haver-hi una gran afluència de públic, que no m'esperava, i després de la presentació, poguérem preguntar a l'escriptor valencià tot allò que se'ns va ocórrer:


Presentació del llibre de Ferran Torrent
          
            La segona presentació me tocava més personalment, ja que es tractava del volum nº 5 de QUERNS, la publicació que el Taller d'Història de Godella fa cada dos anys, i en la que s'han publicat set poemes meus, en una nova secció que han encetat sobre els poetes del poble. Quan m'ho van proposar em vaig sentir molt pagat per aquest reconeixement, que no és molt normal (ningú no és profeta a la seua terra, i molt menys ací al País Valencià...). L'acte va estar presidit per Josep Vicent López, president del THG, i Julio Montagut, coordinador de publicacions, i va comptar amb la participació del professor Emili Casanova, catedràtic de Filologia de la Universitat de València i membre de l'AVL, que va parlar sobre la tasca de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals, a la que s'ha adherit recentment el nostre Taller d'Història Local.


Presentació del Querns nº 5
           
            L'acte va acabar amb l'habitual ronda de preguntes a càrrec dels assistents, que no van ser massa nombrosos, com es pot comprovar a les fotos.

---oo-oOo-oo---

1 comentari:

  1. Afortunadament veig una vitalitat increïble a una ciutat com Godella, i és que no tot acaba a València, sinó que la nostra llengua té més força allà on sembla que no hi és, Godella, tu, jo fem el que podem, uns amb concursos i publicacions i tots escrivint en els nostres blocs, i a la xarxa, de fet és una nova eina per a la normalització lingüística del nostre poble, però veure-ho reflectit en la realitat i en factibilitat fa joia, el Ferran Torrent i membres de l'AVL magnífic.

    Vicent

    ResponElimina