dissabte, 16 de març del 2013

De nou les Falles


Imatge de Google: La "mascletà" de la Plaça de l'Ajuntament de València

      Avui és la "plantà" oficial de les Falles, encara que moltes ja estan pràcticament acabades des de fa alguns dies, i al llarg dels propers dies ens visitaran milers de turistes per veure aquesta festa, que és de les més conegudes en tot el món. Nosaltres, els que hem assistit any rere any a les desfilades, cavalcades, cercaviles, ofrenes, "mascletaes", castells, rodar les falles, revetlles, i fins i tot algunes "cremaes", estem una mica farts de tot això, que sempre és el mateix, amb les crítiques descafeïnades, el blaverisme i la "coentor".

      Però, ves per on, des de fa uns anys, també hi ha una moguda reivindicativa al voltant de la festa de les Falles. I que no es queixen, perquè és normal que la gent que està prou "cremà", s'aprofite del tiró mediàtic per donar a conèixer el seu cabreig i la seua indignació.

      Ací teniu el programa que m'ha arribat de la "INTIFALLA" d'enguany:

Cartell de la Intifalla 2013
       També hi ha moltes coses positives com, per exemple, les grans demostracions pirotècniques. Vegeu aquest anunci on la creativitat dels valencians queda ben pal·lesa:



        Ell és Vicent Caballer, un dels representants de la saga de pirotècnics més famosa de Godella. Ací teniu una foto del final de la "mascletà" de la Festa de Sant Antoni de l'any passat, que es va disparar al Carrer Ample del meu poble (potser siga la darrera que es faça al carrer), i on es pot veure com és aplaudit per un altre gran artista del nostre poble: Josep Aparicio "Apa" (al fons amb samarreta negra).

El pirotècnic Vicent Caballer (Foto: Elisa Pont)
***

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada