dijous, 14 d’abril del 2011

14 d'Abril

            
               Visca la República!

              Avui es commemora el 80è aniversari de la proclamació de la II República. Sembla que fou l'Ajuntament d'Eibar al País Basc el primer que ho va fer, i després es varen afegir molts més, fins aconseguir la renúncia del monarca. De ben segur que es faran actes de celebració pertot arreu, i la dreta continuarà desacreditant, com sempre ha fet, aquells anys d'il·lusió col·lectiva.

            Jo tan sols vull manifestar que em sembla molt més lògic elegir el Cap d'Estat per sufragi universal, i per un període de temps prudencial (posem 4 anys), que no pas, deixar un monarca (que no sé d'on collons li ve el dret) i que el càrrec passe de pares a fills, com si fos un rellotge de butxaca.

                  Per això sóc republicà. 

4 comentaris:

  1. Francesc, tu parles de lògica; ells parlen de privilegis, de drets adquirits i d'altres conceptes que, per dir-ho suaument, són anacrònics.
    Visca la República!

    ResponElimina
  2. És tan obvi i diàfan que sembla mentida que encara hi hagi monàrquics -a no ser que formis part de la família reial, és clar-.

    ResponElimina
  3. Si avui ens visités un extraterrestre li podríem explicar els grans avenços que hem fet al llarg de la història: no ho sé, que si els ordinadors, que si l'internet, que si la societat de benestar?, la penicil·lina, l'electricitat, els avions... i al final diríem: Ah, sí! I també tenim rei! :-) No podem anar enlloc... Salut, salutacions i República :-)

    ResponElimina