dissabte, 22 de gener de 2011

I CERTAMEN DE POESIA INFANTIL I JUVENIL "Vila del Prat"Il·lustració del cartell ©Pilar Capmany

La revista digital "Lo Càntich" amb el suport de l'Ajuntament del Prat del Llobregat ha convocat el I Certamen de Poesia Infantil i Juvenil, adreçat a joves entre els 8 i els 16 anys, especialment dedicat al món escolar. Hi ha un premi especial pel centre educatiu amb més alumnes participants al certamen.
Ací podeu escoltar una entrevista a l'emissora de ràdio del Prat, pel programa Planeta Prat amb el Toni Arencón, editor de "Lo Càntich" i secretari del Certamen:BASES


I. Podran participar-hi, en aquest certamen poètic d'abast internacional, tots els infants i joves, amb edats compreses entre els 8 i els 16 anys, que durant el curs acadèmic 2010-2011 estiguin inclosos en alguna de les categories establertes, independentment de la seva nacionalitat, procedència o lloc de residència.


II. Es podran presentar poemes escrits en llengua catalana, en qualsevol de les diferents varietats lingüístiques d’arreu dels Països Catalans, a títol individual o a través dels centres educatius on estiguin escolaritzats.


III. Els treballs hauran de ser inèdits i originals. No podran participar-hi obres que hagin estat premiades en altres concursos i premis literaris, o que hagin estat publicades anteriorment en qualsevol tipus de mitjà i format.


IV. El tema serà de lliure elecció, amb la presentació d’un únic treball per autor/a.


V. Els treballs poètics hauran de tenir una extensió màxima de 30 versos.


VI. Les obres hauran d’enviar-se, per correu electrònic, a l’adreça de la revista Lo Càntich: locantichpublica@gmail.com especificant CERTAMEN DE POESIA INFANTIL I JUVENIL, incloent-hi:


Dades personals de l'autor o autora:
Nom i cognoms
Lloc de naixement
Any de naixement
Adreça
Categoria en la qual participa


Dades dels pares, tutors legals o professorat de referència
que acreditin l’autoria i tutoria
dels menors d’edat participants al certamen:

Nom i cognoms
DNI
Adreça electrònica i telèfon de contacte
Centre educatiu (en cas del professorat)


VII. El període de recepció dels treballs romandrà obert des del primer dia de febrer del 2011 fins al 30 de juliol del 2011.


VIII. Els treballs rebuts seran publicats, per ordre de recepció, a la Separata de la revista Lo Càntich (bloc guardonat amb el Premi de Cultura Blocs Catalunya 2010), i als números de la revista corresponents als períodes de les dates de recepció. Les obres premiades seran editades en un volum conjunt amb una recopilació dels millors poemes publicats a la revista durant l’any 2011. Lo Càntich, com a col·lectiu sense ànim de lucre i amb caràcter solidari, donarà els beneficis d’aquest poemari col·lectiu a una Associació de Suport a Nens amb Càncer.


IX. El dictamen es farà públic durant la segona quinzena del mes d’octubre del 2011.


X. Les obres premiades i les finalistes restaran com a propietat de Lo Càntich, amb la transmissió de tots els drets que la propietat intel·lectual i artística impliquen. El fet de participar en el concurs pressuposa l’acceptació íntegra de les bases. L’Equip Editorial de Lo Càntich es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte o a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.


CATEGORIES


Categoria A: De 8 a 10 anys (alumnat de 3r i 4t de Primària).
Categoria B: De 10 a 12 anys (alumnat de 5è i 6è de Primària).
Categoria C: De 12 a 14 anys (alumnat de 1r i 2n d’ESO).
Categoria D: De 14 a 16 anys (alumnat de 3r i 4t d’ESO).


PREMIS PER A CADA CATEGORIA


PRIMER PREMI: Trofeu, diploma i obsequis.
SEGON PREMI: Trofeu, diploma i obsequis.
TERCER PREMI: Trofeu, diploma i obsequis.


PREMI LOCAL: Al millor poema, a criteri del jurat, d’aquells autors i autores, nascuts, residents o escolaritzats al Prat de Llobregat, que no hagin rebut alguna de les consideracions anteriors.


PREMI ESPECIAL: Al centre educatiu que hagi presentat un major nombre d’alumnes participants al certamen.


Les obres premiades seran editades per Lo Càntich en un volum conjunt amb una recopilació dels millors poemes publicats a la revista durant l’any 2011.


MANTENIDORS


El jurat de les categories A, B, C i D serà presidit per Ramon Navarro Bonet i integrat per Pilar Campmany, Pep Colomer, Roser Algué, Núria Niubó, Francesc Arnau, Mirian Petit, Montse Assens, Empar Sáez, Daniel Ferré, Sandra Domínguez Roig, Lluís Servé i Anna Riera. El jurat del Premi Local estarà format pels integrants del col·lectiu poètic, cultural i artístic pratenc 'Sopa de Poetes', Mariano Martínez, Òscar Solsona i Pepe Maiques. Exercirà de mantenidor sense dret a vot i de secretari del certamen, l'editor de Lo Càntich, Toni Arencón i Arias.

1 comentari:

  1. M'agrada, Francesc, la gran tasca que fas de normalització de la llengua i literatura catalano-valencianes des dels espais en la xarxa, si tots els que escrivim ho férem, el que tu fas, les coses ens anirien molt millor.

    Una salutació ben cordial de Vicent.

    ResponElimina