dimarts, 9 de març del 2010

Dia de la dona treballadora




Ahir es va celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Al món occcidental s'han assolit els darrers anys gran avanços cap a la igualtat, però encara hi ha discriminació,violència de gènere i moltes més situacions vejatòries, fruit de l'ancestral masclisme de la societat que encara roman al subconscient col·lectiu.
Dels països del tercer món no cal ni parlar-ne. La situació és molt més precària per aquells indrets, en consonància amb el clima social i econòmic que pateixen.


Cal parir un nou món!


Ací i allà, pertot arreu. Un nou món on les relacions entre les persones estiguen basades en la igualtat, i on tant les dones com els homes puguen desenvolupar tota la seua capacitat per amar, crèixer, inventar, participar, construir, organitzar i lluitar per a mantenir tots aquests valors, i no sols a les lleis, també al món real del dia a dia. Un nou món on ja no caldrà celebrar el Dia de la Dona, almenys amb el caire reivindicatiu que a hores d'ara encara té.


A RC l'any 2007 férem un homenayge col·lectiu, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Ací el podeu veure:

HOMENATGE A LA DONA

1 comentari:

  1. Tens raó, encara hi ha molt msclisme. Alguns homes encara són molt primitius, alguns encara porten l'anella al nas... El món de la publicitat, hi ha espots que em fan f`stic de veure com tracten a la dona, i no diguem d'algunes expressions col·loquials al carrer...
    Un petit fragment del poema que he escrit aquest any per la Dona.

    Allibera't dona
    i no pareixis
    cap més home
    que t'esclavitzi.

    Visca la Terra!
    onatge

    ResponElimina