diumenge, 20 de febrer del 2011

El tancament de TV3

            

          Després del fet impune del tancament de les emissions de TV3, ens hem quedat glaçats, però ara, després de reflexionar durant més de quaranta-vuit hores, vull donar unes opinions que volen ser positives, malgrat que pinten magres totes les expectatives sobre el futur de TV3 al País Valencià (almenys el futur més proper). Gairebé podríem dir que el nostre serà des d’ara un “País a fosques”, com vaig titular la meua “apagada”, però...

            Potser no han estat capaços, malgrat la seua astúcia, de copsar la ressonància mediàtica (sobretot a Internet) que aquest fet anava a suposar. Les xarxes socials i també alguns webs i blocs, s’han mobilitzat de manera gairebé automàtica, i fins i tot ha hagut una acció de sabotatge al web de la Generalitat Valenciana que sembla ha tingut èxit. Tanmateix, cal reconèixer que a Internet els temes perden l’embranzida inicial amb molta rapidesa, però això no ha fet més que començar, i ara vindran les manifestacions, concentracions, i manifests dels partits polítics i les organitzacions cíviques, que ja es posaren al costat d’ACPV a l’hora d’emetre la seua declaració sobre els motius del tancament (aquesta vegada ha estat una coacció econòmica al més pur estil dels gàngsters). Podem dir que hi eren tots, menys el PP, i fins i tot, el Partit Socialista va treure pit, cosa molt d’agrair perquè ara vénen les Eleccions Municipals i Autonòmiques, i encara que no m’agradaria tenir que dir-ho, crec que el tema encara dóna vots (tan sols cal escoltar les opinions de la gent), i és per això que l’han desenterrat quan tothom ja no se’n recordàvem. 

            I ara m’agradaria fer propostes, però no sóc qui perquè no tinc cap poder de convocatòria per fer-les. Tan sols us diré el que pense fer personalment, per si algú vol imitar-me:

En primer lloc, vaig a seguir veient TV3 per Internet al web TV3 a la carta.

També he pensat en instal·lar-me una antena parabòlica, però no n'estic prou segur de que siga una mesura efectiva. Algú de vosaltres em pot assessorar?

            Fins ara, poques vegades posava Canal 9 (sobretot per la manipulació de les notícies), però d’ara endavant vaig a intentar desconnectar-la del meu televisor fins que no es puga sintonitzar de nou TV3.

            No cal que us diga que vaig a intentar anar a totes les manifestacions que puga per a mostrar el meu rebuig al tancament de TV3.

            I ja per finalitzar, vaig a fer el que sempre he fet, quelcom que avui he vist escrit al blog Can Carrasca i que ara us transcric:

Però sí, alguna cosa puc seguir fent i de moment no em poden furtar... Escriuré en la meua llengua, per més que siga poca la gent que vulga llegir-me, sobre coses meues i sobre la cultura del meu país, i llegiré en la meua llengua. Em susbscriuré a alguna col·lecció literària que ens iguale a uns i altres. Compraré originals de música i vídeo en la meua llengua. Viuré insubornablement com he viscut fins ara tot mostrant que es pot existir perfectament sense la incultura i la banalització uniformadora que els qui ens persegueixen proposen i imposen. No faré res que no haja fet fins ara. Per sort, la meua quotidianitat encara és lliure, o encara s'hi sent lliure. Així és com reivindicaré el nostre dret a existir, vivint intensament.

Res més, desitge que ben aviat tornem a gaudir de TV3, l’única televisió que hem pogut veure totalment en la nostra llengua al llarg dels darrers vint-i-sis anys...

Que es diu molt prompte!


5 comentaris:

  1. Francesc, mira, podem fer una altra cosa, jo he posat al meu bloc la televisió catalana per si algú mentre el llegeix vol veure-la. Ho he fet pitjant la pestanya de disseny i despres obrint un nou "els meus blocs" on he posat la direcció de Tv3 a la carta, però la URL, el que comença per http. Jo done idees, no ens poden deixar sense la nostra llengua i cal que nosaltres els internautes valencians surem per damunt de tanta merda. No et sembla?

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. Malgrat que un articulista ens retreu per què ens queixem tant si tenim tres-cents dies de sol, en cultura i en intencions dels polítics estem a les fosques. I jo els veig cada dia pitjor (els polítics). No miren pel país sinó per la butxaca i les prebendes, sinó no es barallarien tant pere veure qui va primer.

    ResponElimina
  3. Em sume a totes i cadascuna de les teues iniciatives. Totes molt bones.

    Per cert, per si no t'has assabentat, demà (dilluns 21) hi ha una concentració a València a la Plaça la Verge... hi ha que començar a fer-nos escoltar per a que el 22 de maig es note!

    ResponElimina
  4. A mi, Francesc, també em fa ràbia, molta ràbia, quan s'omplen la boca amb la llibertat, haurien d'aprendre la veritable llibertat, per això cal veus disonants que controlen i estabilitzen el discurs de l'amo.

    Vinga, una forta salutació des de València.

    Vicent.

    ResponElimina
  5. Salutacions i ànims. Totes les iniciatives seran bones per demostrar que el català continua viu al País Valencià. I també ens va bé recordar-ho als catalans d'aquí dalt, que sovint només veiem els Camps, Barberà, etc. i no ens adonem de la tasca de molta gent com la d'ACPV.
    Una abraçada!

    ResponElimina