dimecres, 29 de setembre del 2010

Vaga general



Avui hi ha convocada una jornada de vaga general a tot l’Estat espanyol. El motiu és més que suficient, perquè la Reforma laboral que ha aprovat el Parlament és una retallada salvatge als drets dels treballadors que abarateix l’acomiadament, augmenta el treball precari, privatitza els serveis públics d’ocupació i desvirtua la negociació col·lectiva. Però això, (essent tan greu com és) encara no ho és tot, perquè aquesta reforma s’acompanyarà amb una revisió del Sistema de Pensions que vol retardar l’edat de jubilació als 67 anys i augmentar el còmput per calcular la quantia de la pensió en cinc anys més, amb la consegüent reducció que això suposa.

Aquestes reformes no serveixen per combatre la desocupació i la precarietat, sinó que afavoreixen els acomiadaments i generalitzen la inestabilitat, permeten el lucre privat amb les situacions de necessitat i no posen límits a l’ús i a l’abús escandalós de la contractació temporal.

Ja sé que hi ha molts treballadors que pensen (jo sóc un d’ells) que s’hauria d’haver convocat la vaga només es varen saber les intencions del govern, i no haver deixat que arribés al Parlament aquest projecte de Llei, però més val tard que mai, i cal donar una resposta unitària i contundent, perquè la veritat és que ho tenim magre si no ens mobilitzem contra tots aquests atacs.

I als que penseu que la dreta sortirà afavorida de la vaga general, tan sols vull dir-vos una frase d’un delegat de la meua empresa: “A nosaltres els treballadors ens dóna el mateix que qui ens governa porte bigoti o no. El que ens la faça que la pague!”


I ja per acabar, com aquest bloc vol ser per damunt de tot poètic, us deixe un vers de “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol que sembla fet per a l’ocasió:

“Si nosaltres callem, qui parlara?”

Salut!!!

© Francesc Arnau i Chinchilla

2 comentaris:

  1. No puc estar més d'acord amb tu, Francesc!

    Avui per a mi ha estat una experiència molt positiva i com a tu, he pogut conèixer gent molt interessant en el seguiment d'aquesta vaga.

    El vers amb que rubriques el post, m'ha arribat al cor!
    No pot estar més ben triat!!!

    Gràcies.

    ResponElimina
  2. S'hauria de parlar de la llibertat, i en una vaga com aquesta ja hem vist que de llibertat ni gota. Si no ens respectem entre els mateixos treballadors, ¿de què serveix tot?
    Salut, ara que ja tinc veu.

    ResponElimina