dissabte, 2 de març de 2013

Dia Mundial de la Poesia 2013
     El proper 21 de març es celebra en tot el món el Dia Mundial de la Poesia, proposat fa uns anys per la UNESCO. És per això que es realitzen diverses iniciatives pertot arreu. Jo, el mateix que l'any passat, m'he sumat a la convocatòria que es fa a nivell del nostre àmbit lingüístic, a càrrec de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, i que consisteix en fer aportacions poètiques, i moltes altres activitats relacionades amb la Poesia, que tindran lloc en diversos pobles, com és el cas de la IV Mostra de Poesia d'Alcanar, que es celebra el dissabte 23 de març, i a la que pense assistir-hi, com ja ho vaig fer l'any passat.

     La poetessa tortosina Zoraida Burgos ha estat l'autora del poema commemoratiu, que ha estat traduït a vint llengües. Feu un clic damunt del títol per llegir-lo:     I ací teniu la meua aportació, que també llegiré a Alcanar junt a dos poemes més que també parlen...


DELS POETES

Els uns mesuren núvols,
uns altres compten llamps,
i els més agosarats
s’enfronten amb els somnis
sense cap protecció,
ni escuts ni armadures...

Després estan els místics,
els purs i els realistes,
els onírics, els lúdics...
Però tots són poetes,
una raça que encara,
després d'alguns mil·lennis,
roman en actiu
fins els segles dels segles...

***


Foto: Amb uns quants amics poetes al costat del gran mestre (juny 2012)

***

1 comentari:

  1. Una poesia ben galdosa per llegir i quin goig aquestos poetes que fan companyia al mestre que el pobre s'ha quedat com una estàtua.
    Que vagi bé per Alcanar, ja llegirem la crònica!

    Ferran

    ResponElimina