dimecres, 22 de febrer del 2012

Donar mala imatge (segons Rajoy)


Fotos del msn: Les forces de "l'ordre" (les víctimes de la violència dels xiquets...)

            Avui he escoltat als noticiaris de la televisió estatals que el president del govern, Mariano Rajoy, ha declarat a Londres, després de la seua entrevista amb el Primer ministre britànic David Cameron, que estem donant una imatge de cara a l'exterior que no es correspon amb el nostre país, que nosaltres no som així de violents, i que tots aquests aldarulls dels estudiants a València són una excepció... El cap de les forces policials, també ha dit que hi havia elements violents, i la delegada del govern espanyol a la nostra ciutat, ha dit (amb cara de pomes agres) que l'actuació de les forces de l'ordre han estat exemplars, i que els estudiants són l'enemic (sic). Un enemic que no deurien oblidar tots aquests capitosts, són els que paguem (em pose perquè la meua filla és estudiant) els seus sous...
Dit açò, ara vaig a posar les imatges que he pogut visionar, i que no són gens subjectives ni partidistes, ja que han estat emeses a Antena 3 TV:


Concentració d'estudiants a  l'IES Lluís Vives de València

            
            I si els sembla mal l'exemple el que estem donant per uns quants xiquets que protesten perquè no veuen clar el seu futur, què deuen de pensar de nosaltres quan s'enteren de que el gendre i la filla del cap d'Estat van a ser implicats per lladres, que l'ex-president autonòmic, que veges tu per on, és del mateix partit que el Sr. Rajoy, ha esta declarat "no culpable" per cinc vots contra quatre, en el cas dels tratges, on els tratges és el que menys importa, perquè quan escoltes les converses telefòniques dels implicats se't cau la cara de vergonya. Que a l'ex-president de la Diputació de Castelló, Sr. Fabra, no ha estat possible poder dur-lo als tribunals per totes les causes en que ha estat imputat, pel seu pes als estaments de la jurisprudència. Una jurisprudència que no ha dubtat en condemnar al jutge Baltasar Garzón, per haver-se atrevit a obrir les foses dels represaliats per la barbàrie franquista. Una barbàrie que el Partit Popular, avui al poder, encara no ha estat capaç de condemnar, ni crec que ho faça mai.

            Quin és el mal exemple, Sr. Rajoy?
            
            Espere que vostè m'ho sabrà dir...   

 ***

4 comentaris:

  1. Aquests polítics deuen pensar que la imatge real del seu país és el de les escoles sense calefacció, oi?

    Res ha canviat, company, res de res. Justament ahir escrivia jo sobre això: http://elblogdelmaurici.blogspot.com/2012/02/que-sinventin-una-paraula-ii-justicia.html.

    Au, salut i força!

    ResponElimina
  2. A mi la imatge que m'ha vingut al cap en veure el què ha passat i el que han dit els (i)responsables edl govern, és la dels darrers anys del franquisme: protestes al carrer, manipualció de la informació i manca absoluta de democràcia. Mala imatgte, sí, però com bé apuntes tu, la dels nostres governants/ gestors/ administradors... i represors.

    ResponElimina
  3. Mala imatge, en efecte, seria si la gent no es revoltés davant de tanta indignitat.
    A mi les paraules de Rajoy em sonen a enyorança d'aquella "bendita paz de España" que imposaven uns grisos a un temps molt gris. Com diu Raimon en una cançó del seu meravellós darrer disc:
    A la Universitat els grisos,
    com molts altres dies de l'any,
    des de fa ja molts anys,
    es disposen a entrar a les aules
    àvids de cultura
    i de fer exercicis gimnàstics
    sobre els caps dels estudiants
    que no volen entendre
    la subtil teoria de l'ordre públic
    defensada, entre d'altres,
    per les forces vives locals
    amb un total desinterès
    hegemònic en bé del país;
    concepte de finíssima ambigüitat
    d'ús més que profitós
    al llarg del temps canviant i multiforme.

    ResponElimina
  4. El mal exemple és que la joventut veigue com els polítics roben impunement i es fan rics mentre els que treballem anem justos a fi de mes. Això sí que és un mal exemple.

    ResponElimina