dilluns, 9 de gener del 2012

Dinar a Olocau de la Calderona


 Amb Jordi i Fede (Foto de Mercè Climent)

 
 "Solo de Stradivarius" del Rafa (Foto de Jordi Pijoan)

 El millor la companyia, les rialles i les bones xerrades... (Foto de Jordi Pijoan)

            El passat dissabte, 7 de gener, quan ja havien passat les festes nadalenques, i amb els cossos una miqueta farts de tant de tiberi, havíem organitzat una trobada amb els escriptors Fede Cortés, de Falset, i el Jordi Pijoan de Tortosa, al xalet que els meus amics Rafa Herguido i Mª José Alamar tenen al terme d'Olocau de la Calderona. També estaven convocats l'escriptor Francesc Mompó, company de treball dels meus amics, i la Mercè Climent, ja que la proposta de la trobada (principalment gastronòmica) havia sorgit arran de la Cassola Literària que es va celebrar a Xàtiva a l'octubre, i que va ser on coneguérem el Fede i el Jordi, que havien estat convidats a participar-hi...

          Amb una puntualitat anglesa, com si es tractés d'anar a bombardejar, coincidírem tots a la rotonda de l'Estació de Servei "Los Arcos", on havíem quedat a les 11 del matí "o'clock". També venien les dones del dos escriptors, i els fills del Jordi (Irene i Pau). En arribar al xalet, Rafa ens va amanir un lleuger esmorzar amb pernil, embotits i d'altres llepoleries (anxoves, bacallà, etc.), i al mateix temps, els nostres amics ens obsequiaren amb els seus llibres més recents (el recull de contes del Francesc Mompó "Fronteres de vidre", amb unes magnífiques il·lustracions d'Águeda Climent, i la novel·la curta del Fede Cortés "De Tots Sants a les rebaixes de gener", protagonitzada per la parella de detectius Johnson & Johnson), i també, com no podia ser menys, d'unes quantes ampolles de vi de la terra d'on són, dels que vull destacar el que estava etiquetat amb l'ocasió de la 2ª Trobada de Gènere Negre del Matarranya, de la que tant el Jordi com el Fede són l'ànima mater, i que es va celebrar el passat febrer, encara que també hi havia un blanc espectacular i el cèlebre vermut de Falset.

El Rafa en plena "faena" (Foto de Mercè Climent)

           Després, mentre el Francesc i el Fede ens demostraven els seus coneixements del "ping-pong", el Rafa, amb l'ajuda de la meua dona Isabel, es va posar a guisar els plats que havíem decidit per a la celebració. El conill amb caragols, que en alguns llocs (Benassal) li diuen tombet, que és una de les especialitats del meu amic Rafa, i la paella, que férem per aclamació dels amics que venien de més lluny, i que volien tastar l'arròs fet a la nostra manera. Estava tot per xuclar-se els dits, i la paella duia fins i tot unes quantes vaquetes fines que li donen aquell gust tan deliciós. Tanmateix, el millor de tot la companyia, les bones xerrades i les rialles que tanta falta ens fan en aquests temps de penúries i maldecaps.

"Conill amb caragols" (Foto de Mercè Climent)

                             
                      

"Paella a l'estil de l'Horta (Foto de Mercè Climent)

                                                                               
         
Em sume als desitjos del Jordi, i espere que aquestes trobades es puguen repetir, quantes més vegades millor...

Jordi, Francesc, Fede i jo (Foto de Mercè Climent)

4 comentaris:

  1. Ieeeeeeee, per a repetir. És que tots els vicis són bons, siga de paraula o de gola.
    Un dissabte per a gurdar al calix dels records.

    ResponElimina
  2. Molt bon reportatge. Comença a pensar el menu pel proper dia.. He, he

    ResponElimina
  3. Fantàstica trobada. I terapèutica per al cos i l'ànima; se nota que hi havia dos psicòlegs i un cuiner. A repetir-ne.

    ResponElimina
  4. POEMA A TRES MANS

    Per l’ull accepte el dolç
    que dibuixa la terra
    barranc avall
    entre joncs i clotxes fresques
    només un glopet de nit.

    No tinc paraules però...
    Ja m’agradaria que
    la situació es reproduesca en el temps
    amb més vi
    i més vell
    però que els amics siguen
    eterns.

    Continuarem l’H-Olocau-st
    de l’omostat*, entre rius
    de vi i caliu.

    *omostat: amistat quan se va mamat

    ResponElimina