dijous, 10 de novembre del 2011

10 de novembre, un dia d'aniversaris...


Imatge de Google: Montserrat Roig, una dona de bandera...

            Avui, 10 de novembre, afegint-me a l'homenatge blocaire a Montserrat Roig, de la que es celebra el 20 aniversari del seu traspàs, volia sumar-me amb aquest post. És cert, que aquesta data em duu a la memòria uns altres aniversaris. Avui fa cent vint anys que va morir a la ciutat de Marsella el poeta Arthur Rimbaud a l'edat de 37 anys. Va ser un gran renovador de la Poesia, i el principal model estètic del moviment surrealista.

            Però, seguint amb l'escriptora barcelonina, haig de reconèixer que potser no vaig llegir massa coses seues (la novel·la "El temps de les cireres" i poques coses més...), però sempre recordaré la seua imatge de dona catalanista, d'esquerres i feminista (molt guapa, per cert), entrevistant a Joan Fuster al programa "Protagonistes" del canal català de TVE. Juraria que també havia entrevistat l'Ovidi Montllor, però no he estat capaç de trobar l'arxiu a la xarxa.

            Des d'ací el meu sincer homenatge a aquesta dona que, possiblement avui hagués estat curada  de la seua malaltia sense cap problema, pel que han avançat els tractaments al camp del càncer de mama (sobretot amb les campanyes per a la detecció precoç, però també amb els tractaments...).

            I ja per finalitzar, seguint amb els aniversaris, només volia comentar-vos que tal dia com avui vaig néixer al poble de Godella de la comarca de l'Horta, on encara visc, des d'aquell any de 1.953, o siga, fa cinquanta-vuit anys.

HOMENATGE A LA XARXA (Imatge del blog "Col·lecció de moments)

***

4 comentaris:

  1. Molt bon homenatge a una gran dona...per sort tenim la seva obra....i feliç aniversari!

    ResponElimina
  2. He de donar-te Francesc una roïna notícia, m'acaben de tancar el bloc sense explicacions, i no he ofés a ningú si no ha estat amb el pecat original, disculpa les molèsties i la ironia.

    Vicent

    ResponElimina
  3. Haig de dir-te que ja m'han donat una solució a allò del bloc


    Vicent

    ResponElimina
  4. Per molts anys! I gràcies per afegir-te a l'homenatge conjunt de Montserrat Roig.

    ResponElimina