dissabte, 9 de juny del 2012

Reflexions sobre el I Festival GOde Poesia (I)


"Ballant sota la pluja" (Foto de Ferran D'Armengol)

          He deixat passar una setmana per pair tot el que va passar al voltant del I Festival Internacional GOde Poesia, que es va celebrar el passat dissabte 2 de juny ací al meu poble.

            En primer lloc, haig de dir que aquest esdeveniment m'ha trasbalsat de tal manera, que m'ha xuclat com un vampir tots els meus recursos literaris dels darrers mesos. La planificació, posada en marxa del bloc, difusió de les bases, recepció dels poemes, configuració del jurat, comunicació amb llurs membres, i també el meu ajut amb l'organització (assistència als assajos, reunions amb els col·laboradors, etc.), han fet que gairebé no haja escrit ni tan sols una ratlla en tot aquest temps.

           Però això no és el pitjor, perquè amb això ja comptava. El pitjor ha estat la gran pífia pel resultat final, ja que el darrer dissabte vaig rebre una decepció tan gran que, encara a hores d’ara, no he estat capaç de digerir-la. Tan sols puc dir-vos que em resta un pòsit de ràbia i de vergonya que no sé si el pas del temps podrà alleugerir. 

           Pense que serà la darrera vegada que em pose a organitzar qualsevol tipus d’acte. El meu és escriure, i això és el que vull fer...

         Avís a navegants: Si cal, em busqueu per aquests menesters, però no pas per organitzar esdeveniments aliens.

            CONTINUARÀ...

            Francesc Arnau i Chinchilla

3 comentaris:

  1. La propera vegada hauràs de plantejar-ho en el sentit de donar el teu nom, i que ells s'ho facin, els interessos de quatre ganàpies que encara a la seva edat, no han crescut prou per ésser persones adultes, i això, passa a molts que es pensen que són allò que no són. Tu saps que ets escriptor, poeta, doncs fes el que saps, i als que volen jugar al patí, tot per a ells. El resultat més curt del previst, del festival, va mostrar un alt nivell en els participants, podria haver estat millor amb tot el que estava previst? potser sí, però de cara a una propera oportunitat, en la que tu no t'hi involucris tant, recordar que un format curt i selecta, millor que massa divos en escena.
    Una abraçada Francesc.

    ResponElimina
  2. Et passa, Francesc igual que a mi amb certs ganàpies, com diu el Ferran, hi ha gent que viu per a figurar, per a estar sempre al discurs de l'amo, nosaltres prou tenim si ho estem a l'hora de l'amor i amb les nostres dones, que és el que cal, però hi ha certes persones que estan en aquest discurs que prenen a nosaltres, els escriptors, els del discurs histèric per a xuclar-nos el saber, per a fer de pares nostres i això jo ja he deixat d'accedir, si volen un fill i un curreta que ho paguen! Jo ho tinc clar de fa un parell d'anys.

    En fi Francesc que no sé el que t'haurà passat però mig et comprenc i et dic que tu ets un poeta i un novel·lista o escriptor, deixa que els polítics i els militars facen les faenes d'organització, ells han nascut per a manejar la gent, el que cal és que no ens manegen fins a l'ànima, i en això sí que has d'estar despert.

    Una abraçada russafenca

    Vicent

    ResponElimina
  3. Francesc, no deixis que la poca vàlua personal d'alguns et destorbin les ganes de fer coses.
    La iniciativa ha estat fantàstica; el resultat segons m'ha explicat tothom, emocionant; i tota la resta no paga la pena.
    Moltes gràcies per tot i una abraçada ben forta,

    Pilar

    ResponElimina