dijous, 21 de juny del 2012

Tornar als origens (IV Nit dels Palmitos Blancs)


El poeta Eduard Marco a la Plaça de l'Església (foto: Andreu)

            La IV Nit dels Palmitos Blancs va estar tot el contrari del frustrat I Festival Internacional GOde Poesia. Ja em va avisar el Vicent Alonso, però no vàrem saber veure què ens podia passar, i els nostres ulls van restar cecs per la bena de l'èxit de la convocatòria i per la gran participació, que ens va desbordar amb una riuada de versos de tot arreu del món. Tanmateix, crec que de moment aquest és el camí que cal trillar. Les elucubracions amb els grans events ens vénen grans, tot i que les idees són molt bones, però el nostre poble encara no està preparat per a la globalització de la Cultura, i el més proper és el que encara els motiva. El dissabte passat es va demostrar a la IV Nit dels Palmitos Blancs, un acte eclèctic (com han estat totes aquestes nits dels ventalls) però auster alhora. Amb artistes del poble (Claveles Rojos+Apa), poetes incòlumes (Eduard Marco i Escamilla) i homenatges als nostres referents culturals més emblemàtics (Any Pinazo).

Vicent Alonso presentant el llibre de l'Eduard a l'Escorxador (foto: Andreu) 

        Això és ser de poble, i de moment, malgrat les exclamacions d'algunes persones molt més cosmopolites que habiten el nostre poble, seguim sent de poble.

            Esperem que per molt de temps!!!
    
Francesc Arnau i Chinchilla



CRÒNICA OFICIAL:


***
           
         

1 comentari:

  1. Ser de poble, Francesc, és ser una persona socialitzada, mira si és difícil ací a la ciutat de València trobar un amic que si jo al meu barri, en el que ningú no es coneix m'assec a un banc públic i li parle a un home, pensa aquest immediatament que vull o fer quelcom més que amistat o atracar-lo, i si és una dona ja no et dic, i cada dia que passa és més difícil conservar i fer noves amistats. Un món on l'amistat i l'amor és una veritable conquesta.
    Som illes amb llaços socials molt minsos.

    Vicent

    ResponElimina